Mesteri Édességkészítő Workshop

Az eddigi hagyományos csapatépítő tréningek után eljött az ideje valami egyedülálló és ízletes kalandnak. Ismerkedj meg közelebbről a desszertek csodálatos világával a Wolf Tamás Cukrászakadémián!

A workshop élmény

Gondoltál már arra, hogy egy csokoládé műhelyben, a kakaóbabból a táblás csokiig vezető utat járd be a kollégáiddal? Vagy kipróbálnád a croissant és a babka elkészítését, a tésztagyúrástól az illatos, frissen sült péksüteményig? A Bonbonokról nem is beszélve, amelyek a gyermekek és felnőttek kedvencei egyaránt.

 

A Workshopok során nem csak egy közös projekten dolgoztok, de közben megismeritek az édességek művészetét, kipróbálhatjátok a mesteri technikákat és a legjobb alapanyagokat használhatjátok. A közös munka során fejlődnek a kommunikációs és problémamegoldó készségek, valamint mélyíthetitek a csapat összetartozás érzését. A végén pedig minden résztvevő hazaviheti az elkészített édességet, illetve az eredeti receptet, hogy otthon is elkészíthessétek a finomságokat.

Létszám

A workshopok minimum 3, maximum 6 fő részére állnak rendelkezésre, így biztosítva az intim, barátságos légkört és a személyes figyelmet.

 

Ha nagyobb csoporttal érkeznétek, vagy ha saját helyszínen szeretnétek tartani a workshopot, szívesen eleget teszünk az egyedi kéréseknek is. Kitelepülési szolgáltatásunk keretében a csapatépítő műhelyt a megadott helyszínre szállítjuk, ahol a workshop vagy bemutató tartalmát és menetét a helyszín adottságaihoz igazítjuk.

Workshopok Érden

Személyre szabott workshopjainkon a következő édességek elkészítését tanulhatjátok meg:

Hagyományok, összetevők és mesterség találkozása – ez a Bejgli Készítő Kurzusunk. A kurzus során megismerkedhettek a bejgli készítésének minden részletével, a tésztakészítéstől a töltelékig, a tekercseléstől az aranybarna sütiig. A karácsonyi időszak elengedhetetlen eleme ez a finom, diós vagy mákos sütemény, ami családi ünnepi asztalok dísze.

 

A kurzus során megtanulhatjátok a hagyományos magyar bejgli készítésének titkait. Az igazi bejgli tészta rugalmas, jól nyújtható, és a töltelék nem törik ki belőle. De milyen az a töltelék? Dió? Mák? Van olyan, hogy túró? Vagy épp gesztenye? A lehetőségek száma szinte végtelen, a bejgli ugyanis remek alapanyag különböző töltelékek számára.

 

Nem kell aggódnotok, ha eddig sosem készítettek bejglit. A kurzus minden részletre kitér, hogy biztosan sikerrel járjatok. A kezdő lépésektől az összetettebb technikákig mindent elsajátíthattok. A kurzus végén pedig, amikor a frissen sült bejgli illata betölti a helyiséget, magabiztosan állíthatjátok, hogy tudjátok, hogyan készül az igazi, házi bejgli.

 

Az alap bonbon kurzus egy fantasztikus lehetőség azoknak, akik szeretnék megismerni a csokoládé történetét és minden csokoládéval kapcsolatos tudnivalót. A kurzus során a résztvevők az alapoktól indulnak, és megtanulják, hogyan jut el a kakaóbabtól a finom bonbonokig.

 

A kurzus részeként megismerhetitek a csokoládé-temperálás alapjait, ami elengedhetetlen a bonbonok készítése során. A temperálás során a csokoládét megfelelő hőmérsékletre melegítjük és hűtjük, hogy a kész bonbonok sima és csillogó felületet kapjanak. A kurzus során a megtanulhatjátok, hogyan kell helyesen temperálni a csokoládét, és hogyan lehet ezt a technikát alkalmazni a polikarbonát formák használata során.

 

Emellett betekintést nyerhettek a bonbon töltelék készítésébe is. A töltelék az egyik legfontosabb lépés a bonbonok készítése során, és számos lehetőség áll a rendelkezésedre, hogy különböző ízeket és textúrákat alkossatok.

 

A kurzus végén megtanulhatjátok a bonbonok talpalásának művészetét is. A bonbonok talpalása során a készterméket díszítjük és elkészítjük a végső formáját.

 

A csokoládé kurzuson megtanulhattok mindent a temperálásról, a formába öntésről és a díszítésről.

 

Először is, mi az a temperálás? Ez a folyamat az, amikor a csokoládét melegítjük és hűtjük, hogy megszüntessük az anyagban lévő kristályosodást. Ezáltal a csokoládé szép fényes és sima lesz, és nem fog megrepedezni vagy megolvadni.

 

Ha már megvan a temperált csokoládé, akkor jöhet a formázás! Itt lehetőségetek van arra, hogy megtanuljátok hogyan kell polikarbonát formába önteni a csokoládét. Legyen szó akár egy egyszerű tábláról, vagy egy bonyolultabb alakzatról, a lehetőségek végtelenek!

 

Végül pedig eljutunk a díszítéshez. Ez a rész már igazán a kreativitásodra van bízva! Használhattok olajos magvakat, dekorálhattok fűszerekkel a csokoládéra. A lehetőségek végtelenek, és csak a képzelet szab határt.

 

Szóval ha szeretitek a csokoládét, és szeretnétek megtanulni a temperálás, a formába öntés és a díszítés trükkjeit, akkor itt az idő, hogy csatlakozzatok a csokoládé kurzusunkhoz! Garantáljuk, hogy fantasztikus élményben lesz részetek, és otthon is könnyedén elkészíthetitek majd a saját, igazi csokoládé remekeiteket!

 

Egy kézműves sütemény, amely nemcsak szemet gyönyörködtet, hanem az ízlelőbimbókat is elkápráztatja. Egy igazi kulináris élmény, amelyben a tésztában és a töltelékben rejlő harmónia minden falatban megjelenik. Mindez a Babka, egy kelet-európai eredetű, csodálatosan ízletes, fonott kalács.

 

A Babka készítő kurzus során megtanulhatjátok ezt a különleges süteményt elkészíteni. Ismerjétek meg a babka tészta titkait, a töltelék elkészítését, a tökéletes formázás és fonás technikáját. A kurzus során lépésről lépésre végigvezetünk Titeket a babka elkészítésének folyamatán, hogy otthon is biztonsággal elkészíthessétek ezt a lenyűgöző süteményt.

 

A Babka töltelékének elkészítésekor különböző ízesítésekkel kísérletezhettek. Csokoládé, mogyoróvaj, vanília, mák vagy bármilyen más ízesítés, amit szeretnétek – a lehetőségek száma végtelen! A kurzus során pisztáciásat készítünk.

 

A kurzus során elsajátítjátok a babka elkészítésének minden lépését, majd az elkészült süteményt hazavihetik, hogy megoszthassák szeretteikkel. A kurzus során természetesen biztosítjuk a recepteket és az összes szükséges alapanyagot. 

 

A citromos vagy csokoládés tarte egy isteni finom sütemény, ami egyfajta francia aprósütemény. A tarte egy kis, lapos, általában friss gyümölcsökkel vagy krémmel töltött desszert, ami nem csak nagyon mutatós, de fantasztikus ízeket is tartogat.

 

Azonban a citromos tartalette valahogy mégis kiemelkedik a többi közül. Talán azért, mert a citrom a klasszikus francia sablé tésztával olyan harmonikus ízvilágot alkot, ami garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbóidat. Ugyanez igaz a csokoládés változatra is. A sablé tészta olyan, mint a sós keksz, csak éppen cukorral készül, és fantasztikus alapja lehet a tarte-nak. A citrom savanyúsága és a csokoládé kérmessége kiválóan kiegészíti a lágy tészta ízét, így a végeredmény egy tökéletes ízélményt nyújt.

 

Szóval, ha szeretnétek elkészíteni a saját citromos vagy csokoládés tarte-otokat, mindenképpen érdemes jelentkezni a kurzusra. Az eredmény pedig garantáltan megéri az erőfeszítést!

 

Ez a kurzus egy nagyszerű lehetőség, hogy elsajátítsátok a brioche készítésének művészetét, és megismerjétek az érdekességeit ennek a francia pékség kincsének. A brioche egy gazdag, vajos péksütemény, amely hihetetlenül finom és lágy. Az elkészítése nem nehéz, de az eredmény mindenkit lenyűgöz.

 

A kurzus során megismerkedünk a brioche alapanyagaival és az elkészítés lépéseivel. A legfontosabb, hogy megtanuljuk, hogyan kell helyesen dagasztani a tésztát, hogy a végeredmény tökéletesen lágy és ízletes legyen. Beszélünk a brioche történetéről és az érdekességek is szóba kerülnek majd. 

 

A kurzuson megtanuljátok, hogyan lehet variálni a brioche receptjét, hogy még izgalmasabb és változatosabb legyen. 

 

Összefoglalva, a brioche kurzus fantasztikus lehetőség, hogy megismerjétek ezt a finom és különleges péksüteményt, és megtanuljátok, hogyan lehet otthon elkészíteni.

 

Eljött az ideje, hogy megismerjétek a pozsonyi kifli elkészítésének minden titkát! A pozsonyi kifli, vagy más néven vaníliás kifli, egy tradicionális ünnepi sütemény, amit a szívünkbe zártunk. Akár karácsonyra készül, vagy csak a hétvégi kávé mellé szeretnél finom süteményt, a pozsonyi kifli mindig jó választás.

 

A pozsonyi kifli készítő kurzusunk során végigvezetünk Titeket a pozsonyi kifli elkészítésének minden lépésén, a tésztától a tölteléken át a sütésig. Ismerjétek meg, hogyan kell a tökéletes tésztát összeállítani, hogyan kell a kifliket formázni, majd hogyan kell őket a tökéletes aranybarnaságig sütni.

 

A pozsonyi kifli hagyományosan dióval vagy mákkal készül, de a töltelék ízlés szerint variálható. A kurzus során lehetőségetek lesz kipróbálni különböző töltelékeket és megtanulni, hogyan lehet a tökéletes pozsonyi kiflit elkészíteni.

 

A kurzus során nem csak a macaronok történetéről, eredetéről és változatos ízeiről tudhattok meg érdekességeket, hanem azt is megtanulhatjátok, hogyan készítsétek el a tökéletes macaront. 

 

Az oktatás során alaposan áttekintjük a macaron készítés technológiáját, a megfelelő hozzávalók kiválasztását és elkészítését. Megtudjátok, hogyan kell a mandulalisztet és a porcukrot összekeverni, hogyan kell felverni a tojásfehérjét a tökéletes állag eléréséhez, és hogyan kell összeállítani a tölteléket, hogy az ízélmény egységes és harmonikus legyen.

 

A kurzus során apró trükköket is megosztunk Veletek, amelyekkel még egyszerűbb lesz a kivitelezés. Például, hogyan kell a habot pontosan felverni, melyik sütőt kell használni, hogy a macaronok tökéletesen süljenek meg, vagy hogyan kell kinyomni a tölteléket, hogy szép, formás és egyenletes legyen.

 

A kurzus alatt kétféle tölteléket is készítünk, így megismerkedhettek a különböző ízekkel.

 

Workshopok Kitelepüléssel

Ha saját helyszínen szeretnéd tartani a workshopot, a következő bemutatók közül választhatsz:

A bemutatón 10 különböző csokoládéval készülök, amelyeken keresztül betekintést nyerhetünk a csokoládé művészetébe. Részletesen bemutatásra kerül, hogyan lehet a csokoládéval dolgozni márványlapon, ami az egyik legfontosabb eszköz a csokoládé készítés során.

 

A workshop fő attrakciója a csokoládé temperálása lesz, ami a csokoládé minőségét és textúráját befolyásoló kritikus folyamat. Megtekinthetitek, hogyan lehet a csokoládét temperálni a márványlapon, hogy az tökéletesen fényes és roppanós legyen. Az elkészült csokoládét természetesen meg is kóstolhatjátok!

 

De ez még csak a kezdet. A temperálást követően egy exkluzív csokoládé kóstolásra kerül sor, ahol a kézműves és az ipari csokoládé közötti különbségeket fedezhetik fel. Megtapasztalhatjátok, milyen ízbeli és textúra különbségek vannak a gondosan elkészített kézműves csokoládé és az ipari tömegtermelésű csokoládé között.

 

A Csokoládé bemutató csapatépítő workshop igazi élményt nyújt mind a csokoládé szerelmeseinek, mind azoknak, akik szeretnék mélyebben megérteni ezt a lenyűgöző alapanyagot. A workshop lehetőséget kínál arra, hogy a résztvevők közösen tanuljanak, tapasztalatokat osszanak meg, és együtt élvezzék a csokoládé ízét és művészetét.

 

Az ünnepi időszakban mit is lehetne jobban elképzelni, mint saját kézzel készített, ízletes és egyedi szaloncukrot adni ajándékba a szeretteinknek.

 

A workshop során a hagyományokat követve, de egy kis modern csavarral készítjük el a szaloncukrokat. Az alkalmazott alapanyag a kiváló minőségű lübecki marcipán lesz, amelyet kézzel formázunk a tökéletes szaloncukor formára.

 

Az elkészült marcipán testet egy réteg temperált csokoládéval vonjuk be, ami nemcsak hozzáad az ízhez, de szép, fényes megjelenést is kölcsönöz a szaloncukornak. A temperálás technikájának bemutatásával betekintést nyerhettek a csokoládé készítés egyik legfontosabb folyamatába.

 

A szaloncukrok elkészítése után a csomagolás következik, amelyben különféle díszítő elemekkel tehetjük ünnepivé az ajándékainkat. A szaloncukrok csomagolása hagyományosan része a karácsonyi előkészületeknek.

 

A kurzus végére minden résztvevő 10 saját készítésű, kézzel formázott és díszesen csomagolt szaloncukrot készíthet, amelyet hazavihet és megoszthat a szeretteivel. A szaloncukrok nemcsak ízletesek, hanem egyedülálló ajándékok is, amelyeket saját kezűleg készülnek.

 

Eljött az ideje, hogy megismerjétek a pozsonyi kifli elkészítésének minden titkát! A pozsonyi kifli, vagy más néven vaníliás kifli, egy tradicionális ünnepi sütemény, amit a szívünkbe zártunk. Akár karácsonyra készül, vagy csak a hétvégi kávé mellé szeretnél finom süteményt, a pozsonyi kifli mindig jó választás.

 

A pozsonyi kifli készítő kurzusunk során végigvezetünk Titeket a pozsonyi kifli elkészítésének minden lépésén, a tésztától a tölteléken át a sütésig. Ismerjétek meg, hogyan kell a tökéletes tésztát összeállítani, hogyan kell a kifliket formázni, majd hogyan kell őket a tökéletes aranybarnaságig sütni.

A pozsonyi kifli hagyományosan dióval vagy mákkal készül, de a töltelék ízlés szerint variálható. A kurzus során lehetőségetek lesz kipróbálni különböző töltelékeket és megtanulni, hogyan lehet a tökéletes pozsonyi kiflit elkészíteni.

 

Ez a kurzus egy nagyszerű lehetőség, hogy elsajátítsátok a brioche készítésének művészetét, és megismerjétek az érdekességeit ennek a francia pékség kincsének. A brioche egy gazdag, vajos péksütemény, amely hihetetlenül finom és lágy. Az elkészítése nem nehéz, de az eredmény mindenkit lenyűgöz.

 

A kurzus során megismerkedünk a brioche alapanyagaival és az elkészítés lépéseivel. A legfontosabb, hogy megtanuljuk, hogyan kell helyesen dagasztani a tésztát, hogy a végeredmény tökéletesen lágy és ízletes legyen. Beszélünk a brioche történetéről és az érdekességek is szóba kerülnek majd. 

 

A kurzuson megtanuljátok, hogyan lehet variálni a brioche receptjét, hogy még izgalmasabb és változatosabb legyen. 

 

Összefoglalva, a brioche kurzus fantasztikus lehetőség, hogy megismerjétek ezt a finom és különleges péksüteményt, és megtanuljátok, hogyan lehet otthon elkészíteni.

 

 

Árak

A workshop árai Érden a résztvevők számától függően:

3 fő esetén a workshop ára bruttó 21.000 Ft (16.535 Ft + Áfa)/fő

4 fő esetén a workshop ára bruttó 19.000 Ft (14.961 Ft + Áfa)/fő

5 fő esetén a workshop ára bruttó 18.000 Ft (14.173 Ft + Áfa)/fő

6 fő esetén a workshop ára bruttó 16.000 Ft (12.598 Ft + Áfa)/fő

 

Kitelepülés esetén az ár változhat.

 

A workshopokat az igényeidhez igazítjuk, hogy minden résztvevő a legtöbbet hozza ki belőlük.

Érdeklődés