Professzionális kurzusaink

40 ÓRÁS CSOKOLÁDÉTERMÉK-KÉSZÍTŐ KURZUS

Egyedülálló élményre hívunk téged: merülj el a csokoládé varázslatos világában szakmai kurzusunkon! Ez a 40 órás, gyakorlatközpontú képzés nem csak a csokoládékészítés művészetét hozza el neked, de a csokoládé kultúrájának és történelmének mélyebb megértését is biztosítja.

 

A kurzus alkalmával a csokoládé készítés minden lépését részletesen megtanulhatod, kezdve az elméleti alapokkal. Ismerkedj meg a kakaóval, tanulj meg többet a csokoládé készítés technológiájáról, a csokoládé történelméről, a bean to bar filozófiáról, a különböző csokoládé fajtákról és a különböző termőhelyek jellegzetességeiről.

 

A csokoládékóstolásnál nem csak az ízélmény a fontos, hanem a csokoládé színének, textúrájának, illatának és hangjának megismerése is. Megismerkedhetsz a trüffel és a ganache készítésével, elsajátíthatod a csokoládé temperálását és kóstolhatsz táblás csokoládét is.

 

A fehér-, tejcsokoládé temperálásával folytatjuk, majd a különböző ízesítésű táblás csokoládé készítésével foglalkozunk, beleértve a töltött és díszített változatokat. Megtanulod a marcipántöltelék készítését és megismered a bonbon készítés minden titkát: a polikarbonát forma helyes használatát, és a különböző csokoládé fajták alkalmazását a bonbon készítésben.

 

A kézzel festett bonbon készítése és az airbrush technika használata is része a kurzusnak, ahol a csokoládé dekoráció készítése és a transzfer fólia helyes használata is bemutatásra kerül.

 

Záró akkordként pedig csokoládés sütemények elkészítésére is sor kerül: Ischler, brownie és souffle készítését is megtanulhatod.

 

Csatlakozz hozzánk az alábbi gomb megnyomásával és fedezd fel a csokoládé készítés művészetét, a legapróbb részletekig! Kóstold meg, érezd, tanuld és alkoss!

 

A tandíj bruttó 406.400 Ft (320.000 Ft + Áfa)

Egy éves képzés

Készen állsz egy izgalmas, édességekkel teli utazásra, ahol a legkülönbözőbb cukrászati technikák és receptek titkait fedezheted fel? Az egy éves képzésünk azoknak szól, akik szeretnének mélyebben beleásni magukat a cukrászat művészetébe, és átfogó képet kapni e varázslatos szakmáról.

 

Az egy éves képzés során az alapreceptektől egészen a komplexebb édességekig mindent megtanulhatsz. Az alapreceptek között a hagyományos karamelltől kezdve, a finom nugáton át, egészen a légies mousselin krémig számos finomság készítését sajátíthatod el.

 

A képzés során a legkülönfélébb élesztős tésztákat is megismered, a könnyed brióstól a Saint Tropez-en át egészen a bolle-ig. A leveles tészta készítése is része a programnak, így el tudsz készíteni például saját kézzel készített croissant-ot, csokis párnát, vagy akár a klasszikus Mille Feuille-t is.

 

Az omlós tészták világába is bepillantást nyersz, ahol finom lemon tartlettől, az étcsokoládé ganache tartletig, egészen a gyümölcskenyérig terjed a repertoár. A felvert tésztákkal pedig igazán különleges édességeket tudsz majd elkészíteni, mint a finom financier, a genovai piskóta vagy a soufflé.

 

A képzés végére pedig egy sor extra technikát és receptet is a tarsolyodban tudhatsz, legyen szó szifonos piskótáról, macaronról vagy akár egy tökéletes csokoládé mousse-ról.

 

Képzés részletei:

  • Felnőttképzési rendszerbe bejelentett oktatás.
  • A képzés elvégzésével megszerezhető dokumentum: tanúsítvány – amely a felnőttképzésről szóló törvény által előírt, a felnőttképzési államigazgatási szerv által felügyelt adatszolgáltatási rendszerből hivatalosan kiállított dokumentum.
  • A képzés időtartama: 8 hónap, 30 alkalom / minden szombaton:
    • délelőtti csoport: 9:00 – 14:00
    • délutáni csoport: 15:00 – 20:00
  • Francia jellegű, nemzetközi tematikájú felnőttképzés.
  • Létszám limites csoportok – maximum 5 fős csoportbeosztással.

Tarts velünk ebben az ízekkel teli kalandban, és légy részese a cukrászat csodálatos világának! A képzéshez kattints a jelentkezés gombra, és induljon a varázslatos utazás a cukrászat világában!

 

A tandíj bruttó 1.524.000 Ft (1.200.000 Ft + Áfa, 5% kedvezmény az egy összegben fizetőknek)