Events by this organizer
Május
Időpont
(Péntek) 16:00 - 20:00
Helyszín
Curkászakadémia
Érd, Nagy Lajos u. 70, 2030
Részletek
A kézzel festett bonbon kurzus az édességek szerelmeseinek lesz igazán izgalmas.Megtanulhatod a kakaóvaj festékek használatát, amit a bonbonok színezésére használunk majd.
Részletek
A kézzel festett bonbon kurzus az édességek szerelmeseinek lesz igazán izgalmas.
Megtanulhatod a kakaóvaj festékek használatát, amit a bonbonok színezésére használunk majd. Aztán jön a bonbon festés. Itt aztán igazán kibontakozhatsz az ecsetek használatában. Kitalálhatod, milyen mintákat, formákat, színeket alkotsz a bonbonokon.
A kurzus egyik kiemelkedő része, amikor megtanuljuk a csokoládé temperálását. Ez egy olyan eljárás, amivel a csokoládé kristályszerkezetét állítjuk be, hogy ne legyen égett szaga, színe és ne legyen ragadós a tapintása. Nagyon hasznos tudás, ha valaki azt szeretné, hogy a csokoládé tökéletes legyen. Ha szeretnél a bonbonok világába mélyebbre ásni, és persze ha szereted az édességet, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget és jelentkezz a lenti gomb megnyomásával.
Több
Jelentkezés
Erre a kurzusra már nem lehet jelentkezni.
Időpont
(Szerda) 09:00 - 16:00
Helyszín
Curkászakadémia
Érd, Nagy Lajos u. 70, 2030
Részletek
Ezen az egynapos workshopon az égetett tészták elkészítését tanuljuk meg, a Choux mellett klasszikus Eclair fánkot is készítünk melyet megtöltünk könnyű, finoman lágy krémekkel.
Részletek
Ezen az egynapos workshopon az égetett tészták elkészítését tanuljuk meg, a Choux mellett klasszikus Eclair fánkot is készítünk melyet megtöltünk könnyű, finoman lágy krémekkel.
A choux (ejtsd: shoo) egy klasszikus francia égetett tészta, amelyet gyakran használnak édességek készítéséhez. A kurzuson az égetett tészta elkészítése során vízben, vajban, lisztben és tojásban gazdag tésztát készítünk, majd azokat megsütjük. Az eredmény egy könnyű, légies tészta lesz, amely belsejében üreges és külső rétege ropogós. A choux-ra jellemző, hogy nem tartalmaz élesztőt, helyette a tojásoknak köszönhetően alakul ki a tészta állaga.
A kurzuson craqueline kéreggel is megismerkedünk, ami egy vékony, ropogós kéreg, amelyet a choux tetejére rakunk. A craqueline-t cukor, liszt, vaj és sütőpor keverékéből készítjük. Az eredmény egy ropogós, enyhén édeskés kéreg, amely kontrasztban áll a könnyű, légies tésztával. Tejszínnel lazított cukrászkrémmel igazán fenséges lesz.
A kurzusra az alábbi gomb megnyomásával jelentkezhetsz.
Több
Jelentkezés
Időpont
(Péntek) 16:00 - 20:00
Helyszín
Curkászakadémia
Érd, Nagy Lajos u. 70, 2030
Részletek
Szeretnéd elsajátítani a Mille-feuille, azaz a „ezer réteg” torta elkészítését? Ez a finom francia sütemény lágy krémmel töltött, ropogós rétegek összehangolt tökélye.
Részletek
Szeretnéd elsajátítani a Mille-feuille, azaz a „ezer réteg” torta elkészítését? Ez a finom francia sütemény lágy krémmel töltött, ropogós rétegek összehangolt tökélye.
Ezen a kurzuson megtanulod a puffasztott tészta elkészítését, a tökéletes vanília krém hozzávalóit és elkészítését, valamint a sütemény összeállítását és díszítését.
Biztosítunk minden szükséges hozzávalót, eszközt és természetesen a recepteket is! Az elkészült süteményeket a helyszínen megkóstolhatod, vagy haza is viheted. Ne habozz, jelentkezz most, és tarts velünk ebben az izgalmas gasztronómiai kalandban!
Nyomd meg a jelentkezés gombot, és várlak sok szeretettel a tanfolyamon!
Több
Jelentkezés
Időpont
(Szerda) 09:00 - 16:00
Helyszín
Curkászakadémia
Érd, Nagy Lajos u. 70, 2030
Részletek
Egy új kaland veszi kezdetét: ha Te is imádod a finom péksüteményeket, gyere és tanulj a Pinch lányokkal kollaborációban megvalósuló, professzionális croissant kurzusunkra! A kurzus
Részletek
Egy új kaland veszi kezdetét: ha Te is imádod a finom péksüteményeket, gyere és tanulj a Pinch lányokkal kollaborációban megvalósuló, professzionális croissant kurzusunkra! A kurzus során egy eredeti, hagyományos Francia croissant receptet fogunk elkészíteni, amit személyesen Párizsban tanultam. Az egyik legfontosabb dolog, amit meg fogunk tanulni, az a tészta elkészítése, ami a croissant legfontosabb része.
De nem csak a hagyományos croissantot fogjuk elkészíteni a kurzus során. A modernizált, formabontó Ausztrál croissant, a cruffin is a programunk részét képezi. Ez egy különleges péksütemény, ami a croissant és a muffin kombinációjából született. Az eredmény egy omlós, puha és zamatos péksütemény, amely egyedülálló ízélményt nyújt.
Összességében a kurzus során olyan ismereteket fogunk átadni, amelyek segítségével otthon is könnyedén elkészítheted ezeket a finom péksüteményeket. Minden alapanyagot biztosítunk, és a kurzus során lehetőséged lesz a saját croissantod és cruffinod elkészítésére. A kurzus garantáltan nagy élmény lesz, és biztosak vagyunk benne, hogy elnyeri majd a tetszésedet! Jelentkezhetsz is az alábbi gomb megnyomásával!
Több
Jelentkezés
Ez a kurzus megtelt
Időpont
(Péntek) 16:00 - 20:00
Helyszín
Curkászakadémia
Érd, Nagy Lajos u. 70, 2030
Részletek
A kurzus során nem csak a macaronok történetéről, eredetéről és változatos ízeiről tudhattok meg érdekességeket, hanem azt is megtanuljátok, hogyan készítsétek el a tökéletes macaront.
Részletek
A kurzus során nem csak a macaronok történetéről, eredetéről és változatos ízeiről tudhattok meg érdekességeket, hanem azt is megtanuljátok, hogyan készítsétek el a tökéletes macaront.
Az oktatás során alaposan áttekintjük a macaron készítés technológiáját, a megfelelő hozzávalók kiválasztását és elkészítését. Megtudjátok, hogyan kell a mandulalisztet és a porcukrot összekeverni, hogyan kell felverni a tojásfehérjét a tökéletes állag eléréséhez, és hogyan kell összeállítani a tölteléket, hogy az ízélmény egységes és harmonikus legyen.
A kurzuson során apró trükköket is megosztunk veletek, amelyekkel még egyszerűbb lesz a kivitelezés. Például, hogyan kell a habot pontosan felverni, melyik sütőt kell használni, hogy a macaronok tökéletesen süljenek meg, vagy hogyan kell kinyomni a tölteléket, hogy szép, formás és egyenletes legyen.
A kurzus alatt kétféle tölteléket is készítünk, így megismerkedhettek a különböző ízekkel, és azokat is elkészíthetitek, amelyek a legjobban ízlenek nektek.
Már jelentkezhettek is az alábbi gomb megnyomásával, hogy biztosan ott legyetek a következő alkalommal.
Több
Jelentkezés
Ez a kurzus megtelt