CSOKOLÁDÉ KURZUSOK

ALAP BONBON KURZUS (3-4 ÓRÁS)
A résztvevő megismerheti a csokoládé történetét – hogyan jut el a kakaóbabtól a bonbonformákig – a csokoládé-temperálást és a polikarbonát formák helyes használatát, a bonbontöltelék készítését és a késztermék talpalását.
Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)
KÉZZEL FESTETT BONBON KURZUS (3-4 ÓRÁS)
A résztvevő megismerheti a csokoládé történetét – hogyan jut el a kakaóbabtól a bonbonformákig – a csokoládé-temperálást és a polikarbonát formák helyes használatát, a bonbontöltelék készítését és a késztermék talpalását.
Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)


TÁBLÁS CSOKOLÁDÉ (3-4 ÓRÁS)
A workshop alatt megtanuljuk a csokoládé temperálását, a polikarbonát formák helyes használatát. A terméket olajos magvakkal, fűszerekkel díszítjük.
Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)
AIRBRUSH TECHNIKA KURZUS (3-4 ÓRÁS)
Haladó technikai workshop, feltétele a csokoládé temperálásának ismerete. A kurzus alatt megismerjük a pisztoly és a kompresszor használatát (és tisztítását), a csokoládé-festékek tulajdonságait.
Bruttó 30.990 Ft (24.402 Ft + Áfa)


CSOKOLÁDÉ TEXTÚRÁK ÉS DÍSZÍTŐ TECHNIKÁK (6-7 ÓRÁS)
Ezen a kurzuson nem készítünk desszertet, sem semmilyen süteményt.
Ellenben megtanuljuk, hogy ne féljünk a csokoládétól. Apró trükkökkel csodálatos díszek, csokoládé lapok, levelek, tollakat készítését sajátítjuk el.
Bruttó 49.990 Ft (39.362,5 Ft + Áfa)
KÉZZEL FESTETT BONBON KURZUS (3-4 ÓRÁS)
Megtanuljuk a kakaóvaj festékek helyes használatát, az ecsetekkel való festést és a csokoládé kézi temperálását.
Bruttó 28.990 Ft (22.827 Ft + Áfa)


KÉZZEL FESTETT BONBON ÉS AIRBRUSH-TECHNIKA – HALADÓ (6-7 ÓRÁS)
A két technika kombinációjával igyekszünk elsajátítani különleges technikákat.
Bruttó 49.990 Ft (39.362,5 Ft + Áfa)
CSOKOLÁDÉTERMÉK-KÉSZÍTŐ (40 ÓRÁS AZAZ 8×5 ÓRA) TANÚSÍTVÁNNYAL
8 alkalmas workshop, hogyan épül fel a csokoládé termékek világa.
- helyes temperálás
- táblás csokoládé
- töltött bonbon
- trüffel
- transzferfólia használata
- vágott bonbon
- kézi és airbrush technika
- csokoládés desszertek készítése
A résztvevő a kurzus elvégzésével tanúsítványt szerez.
Bruttó 406.400 Ft (320.000 Ft + Áfa)

FRANCIA DESSZERT KURZUSOK

ÉCLAIR (3-4 ÓRÁS)
Alap technológiája megegyezik a choux-éval. Ízesített tejszínhab krémmel töltjük, díszítésnek gyümölcsöt és magvakat használunk.
Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)
CHOUX (3-4 ÓRÁS)
Klasszikus francia égetett tészta, mely kap egy ropogós craqueline kérget és betöltjük tejszínnel lazított cukrászkrémmel.
Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)


LEMON TARTELETTE (3-4 ÓRÁS)
Az egyik legfrissítőbb desszert a világon. Igazi citromból és egy omlós sablée tésztából készítjük.
Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)
SÓS-KARAMELLÁS ÉTCSOKOLÁDÉS TARTELETTE (3-4 ÓRÁS)
72%-os belga étcsokoládé ganache, klasszikus francia kakaós sablé tészta találkozása.
Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)


FRANCIA ALAPDESSZERTEK (8-9 ÓRÁS)
Ezen az egésznapos workshopon négy francia desszertet készítünk el (lemon tartelette, choux, St. Honore, mille-feuille). Mindegyiknél megismerjük a technikai trükköket, melyek az eredeti elkészítést segítik.
Bruttó 61.990 Ft (48.811 Ft + Áfa)
MACARON (3-4 ÓRÁS)
A kurzus alatt megtanuljuk a macaron történetét, a helyes technológiai kivitelezését, apró trükköket. A workshop alatt kétféle tölteléket készítünk.
Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)


MILLE-FEUILLE (3-4 ÓRÁS)
A híres francia ezerlapos desszertet a kint tanult technológiával sajátítjuk el a workshopon. A leveles tészta lapjai közép mousseline krém, tetejére karamellizált cukor kerül.
Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)
PÉKSÜTEMÉNYEK
BEJGLI (3-4 ÓRÁS)
A ma már leginkább a karácsonyi időszakhoz köthető süteményt diós, kísérőnek pedig a hagyományos pozsonyi kiflit mákos változatban készítjük.
Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)


CROISSANT ÉS CRUFFIN (3-4 ÓRÁS)
Egy eredeti Francia hagyományos Croissant recepttel dolgozunk, amit még Párizsban tanultam. Cruffin pedig egy modernizált formabontó Ausztrál Croissant, amit szintén megtanítok a kurzus alatt.
Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)
KAKAÓS CSIGA – BLUNDEL (3-4- ÓRÁS)
Megtanuljuk az igazi élesztős leveles tészta (blundel tészta) hajtását, a végeredmény pedig egy hihetetlenül ropogós kakaós csiga.
Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)


PISZTÁCIÁS BABKA (3-4 ÓRÁS)
A világ egyik legismertebb kalácsa Jeruzsálemből, melyet rendhagyó módon pisztáciával és kávéval készítünk.
Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)
TRADICIONÁLIS POZSONYI KIFLI (3-4 ÓRÁS)
Hagyományos pozsonyi diós kiflit tanítok. Omlós élesztős tészta és fűszeres forrázott diótöltelék párosítása.
Bruttó 21.990 Ft (17.315 Ft + Áfa)

MINDENMENTES WORKSHOP (8-9 ÓRÁS)
Omlós linzer, müzliszelet, chia puding, répatorta – mind liszt, cukor, tojás, tej, élesztő nélkül, csak természetes alapanyagok felhasználásával készül.
Bruttó 61.990 Ft (48.811,5 Ft + Áfa)
EGYÉVES KÉPZÉS (200 ÓRÁS)
Magyarország első, nemzetközi cukrászattal foglalkozó Akadémiáján.
Részletek:
- Felnőttképzési rendszerbe bejelentett oktatás.
- A képzés elvégzésével megszerezhető dokumentum: tanúsítvány – amely a felnőttképzésről szóló törvény által előírt, a felnőttképzési államigazgatási szerv által felügyelt adatszolgáltatási rendszerből hivatalosan kiállított dokumentum.
- A képzés időtartama: 8 hónap, 30 alkalom / minden szombaton:
- délelőtti csoport: 9:00 – 14:00
- délutáni csoport: 15:00 – 20:00
- Francia jellegű, nemzetközi tematikájú felnőttképzés.
- Létszám limites csoportok – maximum 5 fős csoportbeosztással.
Ár:
- A tandíj bruttó 1.524.000 Ft (1.200.000 Ft + Áfa, 5% kedvezmény az egy összegben fizetőknek)
- Az árban benne van: alapanyagköltség, képzési díj, tanúsítvány.
- A képzés során a legmodernebb konyhatechnológiai eszközökkel és csak és kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozunk, nincs növényi tejszín, margarin, stb. Van helyette madagaszkári vanília, francia minőségi vaj.
Vizsga:
- Vizsga nincs, mindenki magának tanul!
Ízelítő az oktatási anyagból:
- Brioche
- Croissant
- Eredeti Brownie
- Tartelette
- Paris-Brest
- Saint – Tropez tortája
- Viktória piskóta
- Madeleine – Financier
- Bolle
- Weekend Lemon Cake