CSOKOLÁDÉ KURZUSOK

ALAP BONBON KURZUS (3-4 ÓRÁS)

A résztvevő megismerheti a csokoládé történetét – hogyan jut el a kakaóbabtól a bonbonformákig – a csokoládé-temperálást és a polikarbonát formák helyes használatát, a bonbontöltelék készítését és a késztermék talpalását.

Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)

KÉZZEL FESTETT BONBON KURZUS (3-4 ÓRÁS)

A résztvevő megismerheti a csokoládé történetét – hogyan jut el a kakaóbabtól a bonbonformákig – a csokoládé-temperálást és a polikarbonát formák helyes használatát, a bonbontöltelék készítését és a késztermék talpalását.

Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)

TÁBLÁS CSOKOLÁDÉ (3-4 ÓRÁS)

A workshop alatt megtanuljuk a csokoládé temperálását, a polikarbonát formák helyes használatát. A terméket olajos magvakkal, fűszerekkel díszítjük.

Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)

AIRBRUSH TECHNIKA KURZUS (3-4 ÓRÁS)

Haladó technikai workshop, feltétele a csokoládé temperálásának ismerete. A kurzus alatt megismerjük a pisztoly és a kompresszor használatát (és tisztítását), a csokoládé-festékek tulajdonságait.

Bruttó 30.990 Ft (24.402 Ft + Áfa)

CSOKOLÁDÉ TEXTÚRÁK ÉS DÍSZÍTŐ TECHNIKÁK (6-7 ÓRÁS)

Ezen a kurzuson nem készítünk desszertet, sem semmilyen süteményt.

Ellenben megtanuljuk, hogy ne féljünk a csokoládétól. Apró trükkökkel csodálatos díszek, csokoládé lapok, levelek, tollakat készítését sajátítjuk el.

Bruttó 49.990 Ft (39.362,5 Ft + Áfa)

KÉZZEL FESTETT BONBON KURZUS (3-4 ÓRÁS)

Megtanuljuk a kakaóvaj festékek helyes használatát, az ecsetekkel való festést és a csokoládé kézi temperálását.

Bruttó 28.990 Ft (22.827 Ft + Áfa)

KÉZZEL FESTETT BONBON ÉS AIRBRUSH-TECHNIKA – HALADÓ (6-7 ÓRÁS)

A két technika kombinációjával igyekszünk elsajátítani különleges technikákat.

Bruttó 49.990 Ft (39.362,5 Ft + Áfa)

CSOKOLÁDÉTERMÉK-KÉSZÍTŐ (40 ÓRÁS AZAZ 8×5 ÓRA) TANÚSÍTVÁNNYAL

8 alkalmas workshop, hogyan épül fel a csokoládé termékek világa.

  • helyes temperálás
  • táblás csokoládé
  • töltött bonbon
  • trüffel
  • transzferfólia használata
  • vágott bonbon
  • kézi és airbrush technika
  • csokoládés desszertek készítése

A résztvevő a kurzus elvégzésével tanúsítványt szerez.

Bruttó 406.400 Ft (320.000 Ft + Áfa)

FRANCIA DESSZERT KURZUSOK

ÉCLAIR (3-4 ÓRÁS)

Alap technológiája megegyezik a choux-éval. Ízesített tejszínhab krémmel töltjük, díszítésnek gyümölcsöt és magvakat használunk.

Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)

CHOUX (3-4 ÓRÁS)

Klasszikus francia égetett tészta, mely kap egy ropogós craqueline kérget és betöltjük tejszínnel lazított cukrászkrémmel.

Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)

LEMON TARTELETTE (3-4 ÓRÁS)

Az egyik legfrissítőbb desszert a világon. Igazi citromból és egy omlós sablée tésztából készítjük.

Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)

SÓS-KARAMELLÁS ÉTCSOKOLÁDÉS TARTELETTE (3-4 ÓRÁS)

72%-os belga étcsokoládé ganache, klasszikus francia kakaós sablé tészta találkozása.

Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)

FRANCIA ALAPDESSZERTEK (8-9 ÓRÁS)

Ezen az egésznapos workshopon négy francia desszertet készítünk el (lemon tartelette, choux, St. Honore, mille-feuille). Mindegyiknél megismerjük a technikai trükköket, melyek az eredeti elkészítést segítik.

Bruttó 61.990 Ft (48.811 Ft + Áfa)

MACARON (3-4 ÓRÁS)

A kurzus alatt megtanuljuk a macaron történetét, a helyes technológiai kivitelezését, apró trükköket. A workshop alatt kétféle tölteléket készítünk.

Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)

MILLE-FEUILLE (3-4 ÓRÁS)

A híres francia ezerlapos desszertet a kint tanult technológiával sajátítjuk el a workshopon. A leveles tészta lapjai közép mousseline krém, tetejére karamellizált cukor kerül.

Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)

PÉKSÜTEMÉNYEK

BEJGLI (3-4 ÓRÁS)

A ma már leginkább a karácsonyi időszakhoz köthető süteményt diós, kísérőnek pedig a hagyományos pozsonyi kiflit mákos változatban készítjük.

Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)

CROISSANT ÉS CRUFFIN (3-4 ÓRÁS)

Egy eredeti Francia hagyományos Croissant recepttel dolgozunk, amit még Párizsban tanultam. Cruffin pedig egy modernizált formabontó Ausztrál Croissant, amit szintén megtanítok a kurzus alatt.

Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)

KAKAÓS CSIGA – BLUNDEL (3-4- ÓRÁS)

Megtanuljuk az igazi élesztős leveles tészta (blundel tészta) hajtását, a végeredmény pedig egy hihetetlenül ropogós kakaós csiga.

Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)

PISZTÁCIÁS BABKA (3-4 ÓRÁS)

A világ egyik legismertebb kalácsa Jeruzsálemből, melyet rendhagyó módon pisztáciával és kávéval készítünk.

Bruttó 24.990 Ft (19.677,5 Ft + Áfa)

TRADICIONÁLIS POZSONYI KIFLI (3-4 ÓRÁS)

Hagyományos pozsonyi diós kiflit tanítok. Omlós élesztős tészta és fűszeres forrázott diótöltelék párosítása.

Bruttó 21.990 Ft (17.315 Ft + Áfa)

MINDENMENTES WORKSHOP (8-9 ÓRÁS)

Omlós linzer, müzliszelet, chia puding, répatorta – mind liszt, cukor, tojás, tej, élesztő nélkül, csak természetes alapanyagok felhasználásával készül.

Bruttó 61.990 Ft (48.811,5 Ft + Áfa)

EGYÉVES KÉPZÉS (200 ÓRÁS)

Magyarország első, nemzetközi cukrászattal foglalkozó Akadémiáján.

Részletek:

  • Felnőttképzési rendszerbe bejelentett oktatás.
  • A képzés elvégzésével megszerezhető dokumentum: tanúsítvány – amely a felnőttképzésről szóló törvény által előírt, a felnőttképzési államigazgatási szerv által felügyelt adatszolgáltatási rendszerből hivatalosan kiállított dokumentum.
  • A képzés időtartama: 8 hónap, 30 alkalom / minden szombaton:
    • délelőtti csoport: 9:00 – 14:00
    • délutáni csoport: 15:00 – 20:00
  • Francia jellegű, nemzetközi tematikájú felnőttképzés.
  • Létszám limites csoportok – maximum 5 fős csoportbeosztással.

Ár:

  • A tandíj bruttó 1.524.000 Ft (1.200.000 Ft + Áfa, 5% kedvezmény az egy összegben fizetőknek)
  • Az árban benne van: alapanyagköltség, képzési díj, tanúsítvány.
  • A képzés során a legmodernebb konyhatechnológiai eszközökkel és csak és kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozunk, nincs növényi tejszín, margarin, stb. Van helyette madagaszkári vanília, francia minőségi vaj.

Vizsga:

  • Vizsga nincs, mindenki magának tanul!

Ízelítő az oktatási anyagból:

  • Brioche
  • Croissant
  • Eredeti Brownie
  • Tartelette
  • Paris-Brest
  • Saint – Tropez tortája
  • Viktória piskóta
  • Madeleine – Financier
  • Bolle
  • Weekend Lemon Cake