Eclair et Choux - egész napos - kurzus - BETELT!
Időpont
(Szerda) 09:00 - 16:00
Helyszín
Curkászakadémia
Érd, Nagy Lajos u. 70, 2030
Részletek
Ezen az egynapos workshopon az égetett tészták elkészítését tanuljuk meg, a Choux mellett klasszikus Eclair fánkot is készítünk melyet megtöltünk könnyű, finoman lágy krémekkel.
Részletek
Ezen az egynapos workshopon az égetett tészták elkészítését tanuljuk meg, a Choux mellett klasszikus Eclair fánkot is készítünk melyet megtöltünk könnyű, finoman lágy krémekkel.
A choux (ejtsd: shoo) egy klasszikus francia égetett tészta, amelyet gyakran használnak édességek készítéséhez. A kurzuson az égetett tészta elkészítése során vízben, vajban, lisztben és tojásban gazdag tésztát készítünk, majd azokat megsütjük. Az eredmény egy könnyű, légies tészta lesz, amely belsejében üreges és külső rétege ropogós. A choux-ra jellemző, hogy nem tartalmaz élesztőt, helyette a tojásoknak köszönhetően alakul ki a tészta állaga.
A kurzuson craqueline kéreggel is megismerkedünk, ami egy vékony, ropogós kéreg, amelyet a choux tetejére rakunk. A craqueline-t cukor, liszt, vaj és sütőpor keverékéből készítjük. Az eredmény egy ropogós, enyhén édeskés kéreg, amely kontrasztban áll a könnyű, légies tésztával. Tejszínnel lazított cukrászkrémmel igazán fenséges lesz.
A kurzusra az alábbi gomb megnyomásával jelentkezhetsz.
Több
Jelentkezés
Erre a kurzusra már nem lehet jelentkezni.